Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 ½ szkl. cukru 
  • 3 szkl. mąki
  • 1 szkl. oleju
  • 1 szkl. wody mineralnej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki aromatu waniliowego
  • masło
  • herbatniki
  • cukier puder
  • wiórki koksowe

Sposób wykonania:

  1.  
    Jajka zmiksować z dodatkiem cukru, po czym nie przerywając ucierania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej roztrzepany z wodą mineralną oraz aromat.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi herbatnikami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem oraz wirkami koksowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *