Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z majonezem Wandy

 

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • 1 szkl cukru
  • ½ szkl mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl mąki pszennej
  • ½ łyżki olejku śmietankowego
  • 3 łyżki majonezu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • bułka tarta

Sposób wykonania:
Żółtka utrzeć razem z cukrem i majonezem.
Wówczas dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olejkiem śmietankowym.
Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta.
Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *