Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka kakaowa

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 10 dag margaryny
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 jajka
  • ½ szkl. mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Do margaryny wsypać cukier i całość dokładnie utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać po 1 jajku a następnie wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
    Całość dokładnie wymieszać  na sam koniec dodając mleko.
    Przelać ciasto do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut.
    Przed pdoaneim posypać cukrem pudrem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Monikę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *