Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny udziec jagnięcy z grilla

Składniki:

  • 1 udziec jagnięcy
  • kilka listków świeżej mięty
  • 1 utarta na tarce cebula
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 10 dkg masła
  • musztarda w proszku, pieprz czarny do smaku


Sposób przyrządzenia:

Umyty i osuszony udziec jagnięcy pociąć wraz z kością w plastry o grubości około 2 cm. W rondlu rozgrzać lekko masło, dodać pieprz, musztardę, czosnek, cebulę i miętę, delikatnie podgrzewać i mieszać przez około 2 minut. Steki jagnięce ułożyć na dobrze nagrzanym grillu i używając pędzelka smarować je przygotowanym masłem z dodatkami i kilkakrotnie obracać. Piec około 10 minut zależnie od stopnia wysmażenia jaki chcemy uzyskać. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *