Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczna pieczeń wołowa

Składniki:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 kg wołowiny
  • 300 ml zupy-kremu z pieczarek
  • torebka zupy cebulowej w proszku
  • 1 ¼ szkl wody
  • 6 ziemniaków
  • 6 marchewek
  • 2 łyżki mąki
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
Następnie odlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę pieczarkową i zupę cebulową wymieszaną w 1 szklance wody.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu około 2 godzin.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone na ćwiartki oraz marchewkę pokrojona w plasterki.
Na koniec dodać jeszcze mąkę wymieszaną z wodą na gładką pastę i dokładnie wymieszać.
Doprowadzić do wrzenia i gotować aż sos zgęstnieje.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *