Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Adżika z marchewką i cebulą

Składniki:

    • 5 kg pomidorów
    • 1 kg marchewki
    • ½ kg cebuli
    • 1 kg słodkiej papryki
    • 5 papryczek chili
    • 5 ząbków czosnku
    • ½ litra oleju
    • sól do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Czosnek i cebulę obrać. Zemleć w maszynce do mięsa. W rondlu wymieszać zmielone warzywa z pozostałymi składnikami, doprowadzić do wrzenia i powoli gotować 120 minut. Gorącą przelać do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *