Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Adżika z koperkiem i pietruszką

Składniki:

    • 2 kg pomidorów
    • 10 słodkich papryk
    • 20 ostrych papryk
    • 20 dkg tartego chrzanu
    • 2 pęczki natki pietruszki
    • 2 pęczki koperku
    • 4 łyżki cukru
    • 4 łyżki soli
    • 1 szklanka octu


    Sposób przyrządzenia:

    Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 dni. Przelać do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *