Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek z kawałkami grzybów

Składniki:

    • 5-8 suszonych grzybów
    • włoszczyzna
    • ukiszony żur
    • kilka plasterków wędzonego boczku
    • ziemniaki
    • sól
    • pieprz

     

    Sposób wykonania:
    Grzyby zalać wodą, gdy namokną ugotować i przecedzić.
    W między czasie ugotować wywar z włoszczyzny po czym wlać go do wywaru z grzybów.
    Następnie dodać posiekany czosnek, drobno pokrojone grzyby oraz wlać żur.
    Gotować kilkanaście minut na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na sam koniec pokroić boczek w kostkę i zarumienić go na rozgrzanej patelni i dodać go do żuru.

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Zbyszek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *