Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa żółwiowa po kreolsku

Składniki:

    • 50 dkg mięsa z żółwia
    • 3 łyżki masła
    • 1 pietruszka
    • 2 gałązki selera naciowego
    • 1 marchewka
    • kawałek pora
    • 1 cebula
    • 2 łyżki konserwowej kukurydzy
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki
    • 1 łyżka posiekanego szczypioru
    • `1 łyżka posiekanej naci pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso z żółwia (oczywiście kupione w markecie) pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować zbierając powstałą pianę. Na patelni rozgrzać masło, 2 łyżki, dodać obrane i rozdrobnione warzywa, poddusić razem, przełożyć do garnka z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, kukurydzę, przyprawić do smaku. Tak przygotowaną zupę zagęścić biała zasmażką przygotowaną z 1 łyżki masła i mąki. Przed podaniem posypać zieleniną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *