Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa zimowa ze szpinakiem

 

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2 średnie cebule
  • 1 por/ biała część/
  • szklanka śmietany 30 %
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki przyprawy curry
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki, pora umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać masło włożyć pokrojone warzywa i chwilę podsmażyć. Wlać uprzednio przygotowany bulion warzywny z kostek rosołowych. Zagotować, dodać mrożony szpinak. Gotować około 15 minut, przyprawić solą i pieprzem dodać śmietanę, przyprawić curry. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *