Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczano-porowa

Składniki:

  • włoszczyzna
  • 3 pory
  • 5 ziemniaków
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • natka pietruszki
  • kostka bulionowa
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki masła

    Sposób wykonania:

    Włoszczyznę obrać i pokroić, dodać jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pory.
    Całość zalać 2 litrami wody, wrzucić kostkę oraz dodać olej i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas całość zmiksować i zagęścić śmietaną.
    Wrzucić jeszcze kawałek masła i doprawić do smaku solą.
    Na koniec posypać posiekaną zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *