Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczano-czosnkowa

 

Składniki:

  •  200 g ziemniaków
  •  wywar mięsny
  •  1 łyżka smalcu
  •  4 ząbki czosnku
  •  1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  •  szczypiorek
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę po czym ugotować je w osolonej wodzie.
    Ugotowane ziemniaki odcedzić i połowę rozgnieść widelcem.
    Dodać do niej czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę oraz pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać gorącym wywarem.
    Wówczas włożyć pozostałe ziemniaki, masło oraz smalec.
    Ponownie wymieszać a przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *