Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana z pulpetami z ryby

Składniki:

  • 80 dkg ziemniaków
  • 10 dkg marchwi
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 litry wody lub bulionu drobiowego
  • 40 dkg filetów z ryby słodkowodnej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Filety rybne wraz z 1 cebulą zmielić, dodać jajko, przyprawić, uformować z nich nieduże pulpety. Jeśli masa będzie zbyt wodnista można dodać kaszy manny. Warzywa umyć, obrać, rozdrobnić krojąc w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, dodać marchewkę i po 3 minutach dodać koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze 3 minuty mieszając. Do rondla wlać wodę i dodać pozostałe składniki, 5 minut przed końcem gotowania zupy dodać ugotowane w osobnym rondlu pulpety rybne, przyprawy i zieleninę. Można opcjonalnie zupę zabielić śmietaną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *