Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana z pietruszką

 

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • 2 szkl. wody
  • 1 szkl. mleka
  • łyżeczka mąki
  • 1 dag masła
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki pokroić w kostkę poczym zalać posoloną wodą i ugotować, wówczas dodać do zupy mleko wymieszane z mąką.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, doprowadzić do zagotowania.
    W między czasie na talerze wsypać dużą ilość posiekanej natki oraz ułożyć kawałki masła poczym zalać zupą.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Lidia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *