Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ze szpinaku z ryżem

 

Składniki:

  • 1opkowanie szpinaku mrożonego
  • 3 ziemniaki
  • 4 łyżki ryżu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • ¾ szkl. śmietany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sok z cytryny
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 łyżki Vegety

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do 2 l wody wrzucić obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Dodać kostki rosołowe oraz Vegetę i całość doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać ryż i gotować kolejne 10 minut.
    W między czasie zmiksować szpinak i dodać go do zupy.
    Gotować do miękkości ryżu i ziemniaków.
    Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Podawać z jakiem pokrojonym w kostkę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *