Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z zielonym koperkiem

Składniki:

  • 3 pęczki zielonego koperku
  • 1 ½ litra bulionu warzywnego
  • 3 torebki ryżu
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżeczka przyprawy typu Vegeta

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku ugotować ryż na sypko w wodzie z dodatkiem przyprawy typu Vegeta, osączyć.
    Zagotować warzywny rosół, dodać ryż i zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i połączyć z wywarem, nie doprowadzać do wrzenia. Dodać drobno posiekany zielony koperek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *