Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z wieprzowiny z dynią

Składniki:

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 400 g dyni
  • 200 g makaronu ryżowego
  • 1 l bulionu z kurczaka
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 trawa cytrynowa
  • 1 gwiazdka anyżu
  • kilkanaście listków bazylii
  • sos sojowy

Sposób wykonania:

  1. Papryczki chili i trawę cytrynową posiekać i zalać je bulion, dodać jeszcze imbir oraz anyż i całość gotować około 5 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojoną w plasterki dynię oraz pokrojoną na mniejsze kawałki polędwiczkę.
    Gotować kolejne 5 minut.
    W między czasie makron zalać wrzątkiem i odstawić na 3 minuty po czym czasie odcedzić.
    Przełożyć makaron do miseczek i zalać zupą.
    Przed podaniem udekorować bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *