Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z rydzów i baraniny

Składniki:

  • 400 g baraniny
  • 200 g szynki
  • 400 g solonych rydzów
  • łyżka masła
  • 2 cebule
  • pęczek zieleniny
  • ½ szkl. mąki
  • łyżka 6% octu
  • łyżka cukru pudru
  • 2 kiszone ogórki
  • Koperek

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia posiekać je razem z cebulką i natką pietruszki i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
    W między czasie pokroić baraninę i ugotować,. Wówczas podprawić mąkę.
    Pod koniec gotowania wrzucić rydze oraz pokrojone ogórki, doprawić do smaku octem oraz cukrem pudrem.
    Doprowadzić do wrzenia i posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *