Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z ośmiornicy z tostami

Składniki:

    • 2 ośmiornice
    • ½ szklanki białego wytrawnego wina
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 liść laurowy
    • 8 kromek chleba tostowego
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    W garnku wymieszać 1 litr wody z winem, liściem laurowym, pokrojoną w piórka cebulą, doprowadzić do wrzenia. Tuszki ośmiornic pokroić w paseczki, dodać do garnka, gotować przez 10 minut, przyprawić solą i pieprzem. Z chleba przygotować tosty, natrzeć dokładnie czosnkiem. Na każdy talerz włożyć tosty i zalać zupą. Przybrać zieleniną i podawać.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *