Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z mielonej cielęciny

 

Składniki:

  • 300 g cielęciny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 40 g mąki
  • 1,25 l wywaru mięsnego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas oprószyć ją mąką i obrumienić.
    Następnie rozprowadzić całość wywarem i trzymać na ogniu około 20 minut.
    W między czasie zemleć cielęcinę po czym dodać ją do zupy.
    Dokładnie wymieszać i gotować do miękkości mięsa.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem a przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *