Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z małży i fasoli

Składniki:

  • 30 dag. ugotowanych małży
  • 1/2 szklanki fasoli czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 litra wywaru z mięsa
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

    Przygotowanie:
    Fasolę zamoczyć na kilka godzin w wodzie i ugotować. Marchew, pietruszkę i cebulę rozdrobnić i podsmażyć na oliwie. Wlać do garnka wywar mięsny, dodać podsmażone warzywa ,oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować 15 minut. Gdy ziemniaki zmiękną dodać małże, fasolę i zmiażdżony czosnek. Przyprawić do smaku i chwilę pogotować na małym ogniu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem ,posypać zieleniną i podawać.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzena

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *