Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kopru włoskiego i ciecierzycy

 

Składniki:

  • 1 kg bulw kopru włoskiego
  • 1 pęczek dymki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 4 łyżki starego sera pecorino
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 kromki chleba
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób wykonania:

  1. Koper pokroić w paski a dymkę w krążki po czym podlać je 4 łyżkami oliwy oraz wlać 1, 25 l wrzątku i trzymać na małym ogniu ok. 20 min.
    Następie dodać osaczoną ciecierzycę oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość wmieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie na reszcie rozgrzanej oliwy zarumienić kromki chleba, które natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
    Przed podaniem posypać zupę startym serem i podawać z grzankami.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Katarzyna S

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *