Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kolendrą

Składniki:

  • pęczek świeżej kolendry
  • 600 ml rosołu z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • starta skórka i sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml greckiego jogurtu

Sposób wykonania:
Oddzielić listki od łodyżek kolendry po czym listki posiekać a łodyżki grubo pokroić.
Następnie do wywaru wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek, skórkę z cytryny i łodyżki kolendry.
Całość trzymać na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przecedzić wywar.
Dodać do niego sok z cytryny oraz jogurt i podgrzewać około 3 minut aby zupa się nie zagotowała.
Przed podaniem posypać listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *