Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kiszonej kapusty

 

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 250 g paprykowanej kiełbasy
  • 500 g surowej wędzonki
  • 1 cebula
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wędzonkę zalać wodą i ugotować do miękkości po czym wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie kapustę odcisnąć z soku i ją poszatkować po czym razem z wędzonką i pokrojoną kiełbasą wrzucić do wywaru pozostałym po gotowaniu wędzonki.
    Trzymać na ogniu do momentu, aż kapusta zmięknie.
    W między czasie na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę po czym zdjąć ją z ognia i wymieszać z papryką proszku.
    Dodać do kapusty razem z mąką, całość dokładnie  wymieszać i smażyć przez minutę i dodać do kapusty.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *