Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z kaczki z kapustą

Składniki:

  • 125 g chudej kaczej piersi
  • 225 g kapusty pekińskiej
  • 850 g bulionu drobiowego
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta mielonego anyżu
  • 1 łyżka ziarna sezamowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Do gotującego się bulionu dodać sherry, sos sojowy, poszatkowaną kapustę pekińską oraz kaczkę pokrojoną w kostkę.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać poszatkowany czosnek oraz anyż i gotować kolejne 15 minut.
W między czasie na suchej patelni uprażyć ziarno sezamowe po czym dodać go przed podaniem  do zupy razem z olejem sezamowym i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *