Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z jesiotra

Składniki:

  • 1 kg głowy jesiotra
  • 400g mięsa jesiotra
  • 2 l wody
  • 3 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka ryżu
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

     Sposób wykonania:
    Jesiotra pokroić na mniejsze części po czym zalać je wodą.
    Wrzucić liść laurowy, cebulę oraz pieprz.
    Trzymać na małym ogniu dopóki nie zmiękną chrząstki, wówczas bulion przecedzić i dodać do niego ryż oraz pokrojone pomidory.
    Gotować nadal około 10 minut.
    Po tym czasie dodać kawałki jesiotra, mięso z głowy oraz chrząstki, dogotować aby mięso było miękkie.
    Na koniec zupę podprawić śmietaną rozmieszaną z żółtkiem
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *