Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z grzybami i kukurydzą

Składniki:

  • 1 kg gotowanego drobiowego mięsa
  • 2 cebule
  • 2 słoiki wegetariańskiej mieszanki warzywnej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 l bulionu
  • 1 mały słoik grzybów w zalewie
  • 200 g śmietany 30%
  • świeże zioła
  • 100 ml słodkiej śmietanki  

Sposób wykonania:

  1. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebula pokrojoną w krążki.
    Następnie dodać sałatę razem z zalewą oraz odcedzoną kukurydzę.
    Całość wymieszać i zalać bulionem.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać odsączone grzyby śmietanę, śmietankę oraz zioła.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *