Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni z kminkiem

Składniki:

 

  • 2 szkl. dyni pokrojonej w kostkę
  • ¼ łyżeczki nasion kminku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • ½ suszonej papryczki
  • 1 marchewka
  • 1 ½ szkl. bulionu warzywnego
  • 3 szkl. zimnego mleka

 

Sposób wykonania:
Na rozgrzane masło wrzucić posiekaną cebulę, marchewkę, dynię oraz kminek.
Całość trzymać na ogniu około 10 minut co jakiś  czas mieszając.
Po tym czasie zalać wszystko bulionem i gotować około 20 minut.
Następnie zdjąć zupę z ognia i połączyć z mlekiem.
Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać suszoną papryczką

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *