Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni na mleku Kamili

Składniki:

  • ½ kg oczyszczonej dyni
  • 3 szklanki mleka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • ½ szklanki posiekanej natki zielonej pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Dynie umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, pokroić w małe kawałki. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać dynię i masło. Wymieszać i dusić do miękkości, zmiksować, wymieszać z gorącym mlekiem i posiekaną zieloną pietruszką. Przyprawić do smaku solą. Podawać z makaronem.  Zupę można podawać na słodko, ale wtedy sól zastąpić cukrem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *