Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czterech warzyw

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 1 jajko
  • 1 bakłażan
  • 2 cukinie
  • 3 pomidory
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Dymkę posiekać, bakłażana pokroić w kostkę a cukinie w plasterki.
    Całość wrzucić na rozgrzany olej i smażyć około 1 minuty.
    Następnie zalać je bulionem i dodać jeszcze pokrojone pomidory.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Na sam koniec dodać jeszcze ubite jajko, wymieszać i zdjąć z ognia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *