Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej fasoli z makaronem

 

Składniki:

 

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 liście laurowe
  • 1 puszka sosu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ kg czerwonej fasoli
  • 10 łodyg pietruszki
  • 6 szkl bulionu warzywnego
  • 2 szkl ugotowanego makaronu(krótkie rurki)

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać sos pomidorowy, liść laurowy oraz oregano.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sosem sojowym.
Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu po czym dodać wcześniej namoczoną w wodzie fasolkę, bulion oraz pietruszkę.
Ponownie doprowadzić do wrzenia po czym pozostawić na małym ogniu około 90 minut.
Po tym czasie 1/3 fasoli zmiksować i ponownie dodać ją do zupy.
Wrzucić jeszcze ugotowany makaron i udekorować kwaśną śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *