Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej fasoli z makaronem

 

Składniki:

  • ½ kg namoczonej czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 liście laurowe
  • 200 g sosu pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 10 łodyg pietruszki
  • 6 szkl. bulionu warzywnego
  • 2 szkl. ugotowanego makaronu

Sposób wykonania:
Posiekaną cebule oraz czosnek pokrojony w plasterki udusić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać sos pomidory, pokrojoną marchewkę i sojowy, sól, oregano oraz liście laurowe.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić fasolę oraz pietruszkę i zalać całość bulionem.
Ponownie zagotować po czym na malutkim ogniu gotować około 90 minut do miękkości fasoli.
Nadepnie 1/3 fasoli zmiksować i ponownie dodać ją do zupy razem z makaronem.
Ostatni raz zagotować i podawać.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *