Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czarnej fasoli

 

Składniki:

  • 30 g suszonej kiełbasy chorizo
  • 45 dag czarnej fasoli z puszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ½ szkl mrożonych ziaren kukurydzy
  • 4 szkl. bulionu drobiowego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę, czosnek, oregano oraz kiełbasę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać jeszcze kukurydze oraz fasolę.
    Całość zalać bulionem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować około 15 minut.
    Przed podaniem udekorować na talerzach odrobiną kwaśnej śmietany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *