Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z cukinii na rosole

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 dymki
  • 8 cukinii
  • 1,5 l rosołu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 8 łyżek starego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1.  
    Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną dymkę.
    Gdy się zeszkli dodać cukinie pokrojoną w kostkę i trzymać jeszcze na ogniu ok. 5 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać całość bulionem.
    Pozostawić na ogniu na ok. 10 minut.
    Po tym czasie dodać lekko ubite jajka, natkę pietruszki oraz bazylię.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Przed podaniem posypać parmezanem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *