Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z cukinii Ilony

Składniki:

  • cukinia 3 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • por 2 sztuki
  • ziemniaki 2 sztuki
  • masło 6 dag
  • wywar 6 szklanek
  • śmietana 1 szklanka
  • olej lub oliwa 4 łyżki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę proszę dokładnie dobrze obrać z łupinek, pory należy umyć pod
    bieżącą wodą i dokładnie oczyścić, następnie pokroić je w drobną kostkę.
    Teraz należy oczyścić ziemniaki oraz cukinie i pokroić je drobno. W
    garnku trzeba rozpuścić masło razem z oliwą, a na nim poddusić lekko
    cebule i pory- na wolnym ogniu przez około 8- 12 minut. Następnie dodać
    pokrojone drobno ziemniaki i cukinie i dusić przez około 7 minut. Teraz
    należy dolać wywar i gotować na wolnym ogniu przez 30- 35 minut. Całość
    należy przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, a następnie zmiksować
    i ponownie zagotować, doprawić do smaku według uznania.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *