Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z brzoskwiń i awokado na zimno

Składniki:

  • 5 brzoskwiń
  • 3 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 1 awokado
  • 50 ml likieru pomarańczowego
  • 5 gałązek tymianku
  • 4 gałązki mięty
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Brzoskwinie zalać na chwilę wrzątkiem aby stały się miększe, wówczas pokroić w kostkę, którą zalać sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
    Następnie z połowy cytryny również wycisnąć sok i wlać do brzoskwiń.
    Całość dokładnie zmiksować, wówczas dodać listki tymianku i mięty oraz likier pomarańczowy.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Awokado obrać, miąższ pokroić w kosteczkę, którą skropić resztą soku z cytryny po czym przełożyć je do miseczek i zalać zupą.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *