Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z brokułów z jogurtem

Składniki:

 

  • 25 ag włoszczyzny
  • 50 dag brokułów
  • 3,5 łyżki naturalnego jogurt
  • 1 szkl. chudego mleka
  • 1,5 łyżki mąki
  • ½ pęczka zielonej pietruszki
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wodę osolić i zagotować, wówczas wrzucić do niej pokrojoną włoszczyznę i gotować około 20 minut po czym dodać brokuły podzielone na różyczki.
    Gotować jeszcze około 2 minut i dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką.
    Całość  wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
    Na sam koniec zmiksować na krem.

     

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *