Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z białego chleba Iwony

Składniki:

  • 6 kromek białego chleba
  • 2 dkg startego żółtego sera
  • 2 duże cebule
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • wiórki masła
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku

    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać, pokroić w talarki, udusić na maśle. Kromki chleba przypiec na suchej patelni, rozsmarować po 1 łyżce cebuli, ułożyć  w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać startym żółtym serem, zalać  gorącym bulionem i zapiekać około 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Zupę posypać odrobiną startego  żółtego  sera i wiórkami masła, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *