Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wiosenna

Składniki:

  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag zielonego groszku
  • 10 dag marchwi
  • 10 dag selera
  • 5 dag pora
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki koperku
  • szklanka mleka
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:

    Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Zetrzeć je na tarce z dużymi otworami, a następnie włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować pod przykryciem. Groszek umyć i dodać do gotujących się warzyw. Fasolkę umyć i oczyścić z włókien, pokroić na kawałki i dodać do gotującej się zupy. Warzywa gotować do momentu, aż staną się miękkie. Następnie odstawić, dolać do zupy gorące przegotowane mleko i posiekaną zieleninę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i od razu podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *