Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa węgierka

Składniki:

  • 4 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki
  • 1 1/3 kg chudego rozbratla
  • 2 pomidory
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1 ½ łyżeczki suszonego majeranku
  • łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 8 szkl wody
  • 2 łyżeczki soli
  • ½ łysecki pieprzu
  • 4 ziemniaki

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać paprykę i smażyć około minuty.
Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę.
Gdy się zarumieni dodać pomidory, kminek, majeranek, skórkę z cytryny, wodę, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Trzymać na małym ogniu około 45 minut pod przykryciem.
Po tym czasie dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gotować ostanie 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *