Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa warzywna z soczewicą

 

Składniki:

  • 20 dag soczewicy
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • papryka w proszku

 

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić po czym dodać do nich soczewice oraz posiekany czosnek i cebulę w całości.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy i ziele angielskie i zalać całość 2 l wody.
    Dodać jeszcze odrobinę oliwy i gotować do miękkość składników.
    Doprawić do smaku oregano, solą oraz pieprzem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *