Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa warzywna Marzeny

 

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 brokuły
  • 3 cebule
  • szklanka  groszku
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • vegeta
  • lubczyk

 

 

Sposób przyrządzenia
Jeden brokuł ugotować do miękkości w 3 l osolonej wody i zmiksować. Cebulę, marchew i grube części brokułu pokroić w drobną kostkę i w 1 l wody ugotować na półtwardo, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany lubczyk i łyżkę vegety oraz odrobinę cukru.
Wsypać groszek, różyczki brokułu, drobno pokrojony czosnek i wlać zmiksowaną masę brokułową. Zagotować, zabielić śmietaną.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *