Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa truskawkowa

Składniki:

  • 600 g truskawek
  • 1,5 szkl. soku z czarnej porzeczki
  • 1 filiżanka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 goździki
  • 5 kropli olejku waniliowego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka startej skórki pomarańczowej

    Sposób wykonania:

    Do soku dodać cukier, cynamon, gałkę, goździki oraz skórkę pomarańczową.
    Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie wyjąc goździki a dodać olejek waniliowy oraz truskawki pokrojone na kawałki.
    Gotować około 4 minut.
    Zdjąć zupę z ognia i zmiksować.
    Przed podaniem podgrzać na małym ogniu.
    Można również wrzucić kawałki truskawek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *