Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szparagowa z papryką

 

Składniki:

  • 15 dag ugotowanych szparagów
  • 1 strąk papryki konserwowej
  • 5 dag migdałów
  • ¾ szkl. śmietany
  • 1 żółtko
  • 3-4 szkl. wywaru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób wykonania:

  1. Szparagi razem z papryka zemleć.
    Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić zimnym wywarem, wówczas dodać zmieloną masę.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 5  minut.
    Po tym czasie dodać śmietanę wymieszaną z żółtkami oraz natką pietruszki,
    Wrzucić jeszcze migdały i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *