Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa serowa z pieczarkami i pulpecikami

Bardzo smaczna zupa – możecie jeszcze dodać do niej grzanki z czosnkiem.
Składniki:
• mięso mielone mieszane 1/2 kg
• kostka rosołowa wołowa 1 sztuka
• kostka rosołowa drobiowa 1 sztuka
• por – białe części 2 sztuki
• marchewka 2 sztuki
• pieczarki 1/2 kg
• serki topione tzw. kiełbaski 4 sztuki
• koperek świeży 3 łyżki
• woda 2,5 litra

Sposób przyrządzenia:
Kostki rozpuszczamy  w wodzie, dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa wyjmujemy, miksujemy i dodajemy do wywaru. Pieczarki kroimy  i wrzucamy do zupy. Z mięsa robimy małe kuleczki i dodajemy do zupy. Gotujemy około 10 minut. Serki wyciskamy do zupy, dodajemy koper i mieszamy całość. Doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *