Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa selerowa ze śmietaną Renaty

Składniki:

  • 25 dkg kości na zupę
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • seler biała część
  • 1 duży seler
  • 3 dkg masła
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 dkg mąki
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu ugotować kości i włoszczyznę doprawić solą do smaku, odcedzić. Opłukany seler oczyścić, zetrzeć na tarce, ugotować w małej ilości wody z masłem na dużym ogniu.  Zmiksować, wlać do wywaru, zagotować .Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do wywaru, zagotować, doprawić solą. Podawać z grzankami lub innymi kluseczkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *