Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rzodkiewkowa

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • op makaronu ryżowego
  • 1 l bulionu drobiowego
  • łyżka masła
  • 1 szkl mleka kokosowego
  • 4 łyżeczki trawy cytrynowej
  • koper

Sposób wykonania:
Liście rzodkiewki posiekać a same rzodkiewki zetrzeć na tarce.
Następnie liście i polowe rzodkiewek wrzucić na rozgrzane masło, udusić.
Wówczas wlać bulion i gotować około 15 minut.
W między czasie makaron zalać wrzątkiem.
Odcedzić go po 5 minutach i dodać do zupy.
Następnie wlać mleko kokosowe oraz dodać resztę rzodkiewki.
Całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku trawa cytrynową i posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *