Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ryżowa z wkładką mięsną

Składniki:

  • 1 podzielony na 8 części kurczak
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 pokrojone w kostkę cebule
  • 3 drobno posiekane ząbki czosnku
  • posiekany koper
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Podzielonego na porcje kurczaka zalać 2 litrami zimnej wody, powoli gotować. Gdy kurczak będzie miękki wyjąć go z bulionu, odłożyć. Do wywaru dodać ryż, cebulę, czosnek, gotować aż ryż będzie odpowiednio miękki. W międzyczasie mięso kurczaka obrać z kości i dodać do zupy, przyprawić. Gotować jeszcze kilka minut i podawać posypane zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *