Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ryżowa na drobiowym mięsie

 

Składniki:

  •  10 dag piersi z indyka lub kurczaka
  •  1 marchewka
  •  1 duży ziemniak
  •  1 mała cebulka
  •  ząbek czosnku
  •  1/3 szklanki ryżu
  •  1 łyżeczka oleju
  •  sól do smaku
  •  natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać wodą i zagotować.
    Wówczas dodać cebule oraz czosnek i wsypać ryż.
    Trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojonego ziemniaka i marchewkę.
    Doprawić do smaku sola i dodać łyżkę oleju.
    Całość wymieszać i gotować do miękkości ziemniaków.
    Na koniec z zupy wyjąć cebulę i czosnek a dodać posiekaną natkę pietruszki gotować ostanie kilka minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *