Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ryżowa

 

Składniki:

    • 1 kg porcji rosołowej z indyka
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka,
    • kawałek selera
    • kawałek pory
    • 1 cebula
    • 3 liście laurowe
    • 3 ziela angielskie
    • 1 goździk
    • 1 kostka bulionowa
    • maggi w płynie
    • 1 1/2 litra wody
    • 15 dag ryżu
    • 2 łyżki usiekanego zielonego koperku

Sposób przyrządzenia:
Mięso , warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Gotować ok. 1 1/2 godziny na małym
ogniu. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić. Wsypać ryż i gotować jeszcze przez 30 minut. Doprawić maggi. Posypać usiekanym koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *